18-06-10

Weekendje weg: hotels in Amsterdam centrum

Straks, van 14 augustus tot 22 augustus loopt weer het jaarlijkse Grachtenfestival Amsterdam 2010, een streling voor het oor (ook voor niet-liefhebbers van klassieke muziek). Een absolute must voor wie binnenkort op citytrip Amsterdam vertrekt!

Geweldig leuke stedentrip naar Amsterdam centrum: enkele hoteltips

hotels amsterdamAmsterdam, de hoofdstad en grootste stad van Nederland heeft een bevolking van ongeveer 1 miljoen, en wordt bezocht door ongeveer 4,5 miljoen mensen per jaar vanaf elke mogelijke plek op deze aarde. Het is de vierde meest bezochte stad in Europa. De dingen die mensen het meest doen en geld aan besteden terwijl ze in een van de hotels in Amsterdam verblijven zijn de culturele instellingen, winkels, en de vele restaurants.

Enkele andere opmerkelijke plaatsen die mensen doet kiezen om in een hotel in Amsterdam centrum te verblijven zijn het Rijksmuseum en natuurlijk het Anne Frank Huis, twee van de meest bezochte attracties. Vanwege de aantrekkelijke en uitstekende musea, coffeeshops, architectuur, etc is een verblijf in een van de hotels een unieke ervaring op zichzelf. Het Van Gogh Museum is een andere trekpleister, die krijgt ongeveer 1,55 miljoen bezoekers over de vloer. Het oudste gebouw, Oude Kerk, in de buurt van heel wat hôtels à Amsterdam trekt ook veel bezoekers. Het oudste houten gebouw, het Houten Huys ten Begijnhof is een zeldzaam voorbeeld van gotische architectuur in Amsterdam. Vanwege de enorme inkomende toeristen elk jaar, kun je in bepaalde periodes in vele Amsterdam hotel voor speciale arrangementen genieten.

Amsterdam is beroemd voor zijn nachtleven en een brede waaier aan clubs en pubs bevinden zich in de buurt van je hotel Amsterdam centre. De belangrijkste pleinen hiervoor in Amsterdam zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein.

12:56 Gepost door amsterdamhotel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotels, goedkoop, budget, stedentrip, weekendjes weg, amsterdam, hotel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.