18-06-10

Weekendje weg: hotels in Amsterdam centrum

Straks, van 14 augustus tot 22 augustus loopt weer het jaarlijkse Grachtenfestival Amsterdam 2010, een streling voor het oor (ook voor niet-liefhebbers van klassieke muziek). Een absolute must voor wie binnenkort op citytrip Amsterdam vertrekt!

Geweldig leuke stedentrip naar Amsterdam centrum: enkele hoteltips

hotels amsterdamAmsterdam, de hoofdstad en grootste stad van Nederland heeft een bevolking van ongeveer 1 miljoen, en wordt bezocht door ongeveer 4,5 miljoen mensen per jaar vanaf elke mogelijke plek op deze aarde. Het is de vierde meest bezochte stad in Europa. De dingen die mensen het meest doen en geld aan besteden terwijl ze in een van de hotels in Amsterdam verblijven zijn de culturele instellingen, winkels, en de vele restaurants.

Enkele andere opmerkelijke plaatsen die mensen doet kiezen om in een hotel in Amsterdam centrum te verblijven zijn het Rijksmuseum en natuurlijk het Anne Frank Huis, twee van de meest bezochte attracties. Vanwege de aantrekkelijke en uitstekende musea, coffeeshops, architectuur, etc is een verblijf in een van de hotels een unieke ervaring op zichzelf. Het Van Gogh Museum is een andere trekpleister, die krijgt ongeveer 1,55 miljoen bezoekers over de vloer. Het oudste gebouw, Oude Kerk, in de buurt van heel wat hôtels à Amsterdam trekt ook veel bezoekers. Het oudste houten gebouw, het Houten Huys ten Begijnhof is een zeldzaam voorbeeld van gotische architectuur in Amsterdam. Vanwege de enorme inkomende toeristen elk jaar, kun je in bepaalde periodes in vele Amsterdam hotel voor speciale arrangementen genieten.

Amsterdam is beroemd voor zijn nachtleven en een brede waaier aan clubs en pubs bevinden zich in de buurt van je hotel Amsterdam centre. De belangrijkste pleinen hiervoor in Amsterdam zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein.

12:56 Gepost door amsterdamhotel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotels, goedkoop, budget, stedentrip, weekendjes weg, amsterdam, hotel |  Facebook |

Nog citytrips

Andere leuke steden om eens een weekendje op hotel te gaan

Een weekendje weg in een hotel in Amsterdam is ongelooflijk leuk maar er zijn natuurlijk nog heel wat andere plaatsen in de buurt van Amsterdam, die ook het bezoek waard zijn.

Citytrip Brugge

Brugge is een van die plaatsen. Deze stad is een belangrijke historische World Heritage Site van de UNESCO. Haar middeleeuwse architectuur en bezienswaardigheden zijn adembenemend en enkele belangrijke attracties zijn de Basiliek van het Heilig Bloed (dat is de relikwie van het Heilig Bloed), het moderne Concertgebouw ( "concert gebouw"), de oude St-John's Hospital, De Sint-Salvator's Cathedral , Het stadhuis op de Burg plein, oude stadspoorten (de Kruispoort, de Gentpoort, de Smedenpoort, enz.) en nog veel meer. Al deze wonderen kunnen gemakkelijk worden verkend eenmaal men besluit te gaan voor een verblijf in een hotel Bruges.

Hotels in Antwerpen

Antwerpen is een stad dicht bij Brussel, waar men kan verblijven in een hotel in Antwerpen en een grote schat aan bezienswaardigheden kan gaan ontdekken, zoals de Antwerpse Zoo, de kathedraal van Onze Lieve Vrouw, Plantin-Moretus museum, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en nog veel meer.

Brussel bezoeken

Brussel is een prachtige stad die vraagt om een bezoek, zoals men kan makkelijk kan zien wanneer men logeert in een hotel in Brussel centrum en gaat rond kijken en genieten van alles wat de stad te bieden heeft.

12:54 Gepost door amsterdamhotel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotels, brugge, hotel, antwerpen, brussel, stedentrips, goedkoop, vakantie, budget |  Facebook |

Hoteltips voor wie op stedentrip naar Amsterdam gaat

Enkele budgetvriendelijke, goedkope hotels in Amsterdam

Een weekendje Amsterdam hoeft niet duur te zijn, lekker budgetvriendelijk kan ook. Tenzij je natuurlijk voluit wil gaan voor een verblijf in een van de luxe hotels Amsterdam maar er zijn heel wat goedkopere hotels in het centrum te vinden die je ook zeker zullen weten te bekoren. Hieronder geef ik twee voorbeelden van uitstekende en betaalbare hotels in Amsterdam.

Apple Inn Hotel Amsterdam

Met het Apple Inn Hotel Amsterdam krijgt u een net en budgetvriendelijk hotel in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en op wandelafstand van het Museumplein met het wereldberoemde Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Een klein kwartier stappen en u bereikt het Leidseplein met de vele gezellige terrasjes en theaters in het historische centrum van Amsterdam.

Sandton Hotel de Filosoof Amsterdam

Sandton Hotel de Filosoof Amsterdam is een uniek hotel in Amsterdam centrum gevestigd in een stijlvol 19e eeuwse pand, schitterend gelegen in een rustige omgeving nabij het Vondelpark. Dit hotel biedt naast een sfeervolle bar/lounge een grote ontspannende tuin en twee conferentieruimtes die zich uitstekend lenen voor eender welke vorm van evenement, privé of zakelijk. Alle 38 kamers in dit hotel zijn volledig uitgerust en ingericht in verschillende filosofische en culturele stijlen (vandaar de naam van het hotel). Het historische stadshart, de belangrijkste musea en het Concertgebouw liggen allemaal binnen wandelafstadn. Sandton Hotel De Filosoof is zonder twijfel één van Amsterdams meest unieke en inspirerende hotels.

12:53 Gepost door amsterdamhotel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weekendjes weg, hotels, amsterdam, goedkoop, budget, stedentrip, hotel |  Facebook |